Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 147 1.9 JTDM 16v 140hps - избор на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Пак сте се почнали!
    Базите за маслата се правя на две-три места и едното от тях в момента е Румъния. Няма никакво значение дали е правено в Румъния или във Франция, примположение, че са едни и същи мачините и базите.
    Всеки се опитва да убеждава себе си и другите, че неговата белисима е много капризна на масло и то трябва да бъде точно това, което някой си мку е казал.
    Маслото трябва да е това, което най-добре понася на конкретния мотор.
    Първата ми, 1.4 съм я карал само със Селения Голд, като последните 270 000 км със Селения Райсинг. Мотора шсе още не яде масло и има 12.5 компресия.
    Втория, 1.7 му слагах какво ли не: Голд, Райсинг, 20К, Аджипт 10-40 и ха познайте?
    Най-добре се чувства с 15-50 родно производство.
    Това при около 100 км магистрано каране всеки ден.
    Тия дето ме познават, знаят как карам по магистралите.
    Сегашната, с 1.4 мотор, поради течове, които имаше, а и нещо не ми харесваше как върви и долях М 10-Д за 2.50 лв.
    Ей така!
    Да се троши по-бързо и да си слагам 1.7 звяра.
    Не знам как, но в момента се оправи, вече не пуши и съвсем задоволително тегли! На магистралата постоянно е между 4 и 5 000 об.
    Пишете каквото си искате, само не налагайте собственото си мнение, особено за маслата.
    Убедил съм се, че всеки мотор си има своя душа!
    абе незнам дали е все едно да ядеш пържола или коричка хляб.ама аиде всеки си преценява сам за себеси.друг е факта че това е форум и би трябвало да се споделят мнения защо,как,и така на татък а не да се правим на голууууемииииии професори и разбирачи ма караи да е весело.аз до сега съм направил 70,000 хил.км са алфето взех я на 100.000 смених маслото веднага със кастрол 5В30 лонг лайф дават му 20.000 хил. по принцип или така поне твърдят. и една година ако не ги навъртиш км.на около 13/14000 гледам да го сменя.втората смяна беше пак кастрол 5В40 след това пак от същото и последния път реших да го сленя с Бардал 5В40 и да ви кажа съм доволен от всичките масла разлика несам видял от смяна до смяна несъм доливал нито капка.а колата си звучи перфектно.
    147jtd 1.9 16v 140hp
    E36-150hp

Comment

Първоначално публикувано от mecan Покажи съобщение
      абе незнам дали е все едно да ядеш пържола или коричка хляб.ама аиде всеки си преценява сам за себеси.друг е факта че това е форум и би трябвало да се споделят мнения защо,как,и така на татък а не да се правим на голууууемииииии професори и разбирачи ма караи да е весело.аз до сега съм направил 70,000 хил.км са алфето взех я на 100.000 смених маслото веднага със кастрол 5В30 лонг лайф дават му 20.000 хил. по принцип или така поне твърдят. и една година ако не ги навъртиш км.на около 13/14000 гледам да го сменя.втората смяна беше пак кастрол 5В40 след това пак от същото и последния път реших да го сленя с Бардал 5В40 и да ви кажа съм доволен от всичките масла разлика несам видял от смяна до смяна несъм доливал нито капка.а колата си звучи перфектно.
      Не знам защо ме цитираш, при положение, че в основата си казваш същото.
      Не трябва да робуваме на марки!
      А за пържолата и коричката хляб...
      Това е удар под кръста, особено както съм качил килата и всяка пържола е свързана с угризения!
      По същество спамим, защото колегата пита какво масло да сложи на печката, а ние му омазахме темата!
      Ама това си е традиция!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ами несе отнася точно за теб това важи за всички.
        но това си ни е българската черта.
        147jtd 1.9 16v 140hp
        E36-150hp

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Не знам защо ме цитираш, при положение, че в основата си казваш същото.
          Не трябва да робуваме на марки!
          А за пържолата и коричката хляб...
          Това е удар под кръста, особено както съм качил килата и всяка пържола е свързана с угризения!
          По същество спамим, защото колегата пита какво масло да сложи на печката, а ние му омазахме темата!
          Ама това си е традиция!

Щом си минал вече на 15W50, следващата стъпка е направо да минаваш на литиева грес - и нея няма да ти я бара
          Е, Тутела едно време правеха 20W60 ама вече го нЕма
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
            Щом си минал вече на 15W50, следващата стъпка е направо да минаваш на литиева грес - и нея няма да ти я бара
            Е, Тутела едно време правеха 20W60 ама вече го нЕма
            що бе 15w50 бая бегачки карат с такова ест. говорим за бензини
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
            X